Offline Post-it’s notes nu ook digitaal dankzij app

Post-it-PlusWie kent ze niet de felgekleurde zelf klevende papiertjes waar je notities en ander gekrabbel op kwijt kunt. Op de meeste kantoren, scholen en andere werkplekken zijn de blokjes Post-it’s wel te vinden. En menigeen heeft er een of meerdere keren gebruik van gemaakt. De Post-it wordt vaak gebruikt om kleine herinneringen te noteren die nog gedaan moeten worden. Veelal voor eigen gebruik of als korte notitie voor bijvoorbeeld een collega.

Naast het inzetten van deze notitie velletjes voor individueel gebruik wordt het ook geregeld in groepsverband ingezet. Tijdens veel trainingen, workshops en brainstormsessies worden de gele “sticky notes” gebruikt om op een gemakkelijke manier opmerkingen en ideeën mee te verzamelen. Degenen die deze sessies weleens gedaan hebben weet hoe gemakkelijk het is om met behulp van de Post-it informatie te verzamelen bij meerdere mensen. Al snel zijn flap-overs bedekt met gele papiertjes vol met termen en gedachten.

Om deze verzamelingen Post-it’s gemakkelijk te kunnen ordenen, bewaren en gebruiken is er nu een nieuwe app beschikbaar. Deze app maakt een foto van de Post-it’s en stelt je in staat ze te ordenen, groeperen en aan te passen op je iPad. Je hoeft dus geen notities meer over te schrijven of zelf te verwerken in een excel. Met slechts een klik op de knop sla je hele verzamelingen ideeën op.

Post-it® Plus’ van 3M Company
post-its
Deel dit via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 


Where there is shouting, there is no true knowledge

Leonardo da Vinci