Mijn afscheidsblog bij Yorneo

Goodbye en tot ziens Yorneo

Op 22 maart heb ik mijn laatste werkdag in vast dienstverband bij Yorneo gehad. Per vandaag, 1 april, ben ik uit dienst en ga ik nieuwe paden bewandelen. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij Yorneo en ben trots op de kansen die ik heb gekregen bij deze organisatie. Afgelopen jaren heb ik met enige regelmaat een blog geschreven om collega’s te informeren over de ontwikkelingen met betrekking tot digitaliseringsprojecten. Mijn laatste blog was een afscheidsgroet naar iedereen met wie ik heb samengewerkt.

Lees hieronder mijn afscheidsblog die ik voor Yorneo heb geschreven.

TOT ZIENS

Ik heb jaren gefietst en over de wereld gezworven. Ik heb droge verlaten landschappen getrotseerd en door moesson regens gereden. Op de fiets van Groningen naar Australië veranderde elk land waar ik kwam in een tijdelijk thuis. Voorbijgangers werden vrienden en vrienden werd familie. En zoals bij de meeste reizen had mijn fietstocht een begin en een eind. Een reis waar ik nog dagelijks aan terugdenk en één waarvan ik de herinneringen koester.

Aan het eind van een fantastische wereldreis ben ik in 2009 bij Yorneo gekomen. Na jaren fietsen naar de horizon was het tijd geworden me weer in een werkend bestaan te geven. Tijd om nieuwe paden te bewandelen en verder te groeien als mens. Gestart binnen de Crisis hulpverlening en doorgestroomd naar het Behandelprogramma doe ik tegenwoordig vooral ondersteunende taken. Van volop werkzaam als hulpverlener richting vraagbaak over werken met digitale middelen.

Toen ik 21 jaar was ben ik gestart in de hulpverlening bij het gedragstrainingscentrum van Yorneo wat destijds jeugdzorg Drenthe heette. Hier werkten we op basis van het Ervarend Leren en gingen we met jongeren op tocht naar het buitenland. Samen met jongeren op ontdekkingstocht naar nieuwe manieren waarop ze met hun problemen konden omgaan. Werken aan het verkrijgen van inzichten en het behalen van door de jongere gestelde doelen. Een mooie tijd waar ik ontzettend veel geleerd heb als het gaat om de essenties van contact maken en doen waar je goed in bent. Eén van de mantra’s die veel naar voren kwam is deze spreuk: “Een pad ontstaat door het te gaan.”

Een pad ontstaat door het te gaan. Een spreuk die me aanspreekt en die momenteel erg van toepassing is op mijn eigen stuk. Zoals velen van jullie weten ga ik Yorneo verlaten om een nieuwe weg in te slaan. Het is tijd geworden een nieuwe horizon te zoeken. Het is tijd om weer op ontdekkingstocht te gaan in een werkveld waar voor mij nieuwe kansen liggen.

Afgelopen jaren ben ik met veel plezier werkzaam geweest bij Yorneo. Ik heb me mogen ontwikkelen van iemand die iets riep over digitaal werken naar iemand die kennis heeft van het werken met digitale middelen. Ik heb de kans gehad de mensen die bij Yorneo werken te leren kennen. De mensen die de jeugdigen en gezinnen ondersteunen daar waar nodig is. En de mensen die de ondersteuning bieden zodat hulpverleners hun werk kunnen doen. Ik ben blij met de contacten die ik heb mogen leggen binnen Yorneo en de samenwerking die ik met iedereen aan mocht gaan.

Mijn ‘reis’ bij Yorneo zit er bijna op. Vanaf 1 april begin ik aan het avontuur met de titel zelfstandig ondernemer. Ik ga me bezig houden met mijn eigen bedrijf waarin ik me o.a. richt op het geven van advies binnen de ontwikkeling en implementatie van software. Ik wil iedereen met wie ik heb mogen samenwerken bedanken voor de afgelopen jaren. Het kan zijn dat jullie me nog weleens tegenkomen op of bij een klus die ik wellicht voor de organisatie uitvoer. Dus wie weet tot een volgende ontmoeting en in ieder geval voor nu bedankt!

Tot ziens!

Steven Groothuismink

Deel dit via

Related Posts

Blog over verandering

Verandering: wat ALS

Verandering Wat is het een fantastische keuze geweest om als gezin naar Afrika te verhuizen. Leven in Zambia, een land met uitgestrekte landschappen, eindeloze vergezichten en fantastische mensen. Een land met ‘the big five’, immense watervallen en tomeloze rivieren die zich een weg naar de oceanen slijten.  Wat ALS … En dan krijg je te… Read more »

Bye Bye NederCare

Afscheid

Het is zover, na prachtige jaren mee mogen werken aan MoreCare4, hét beste ECD en EPD, is het tijd om mijn vleugels weer uit te slaan. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en met gemengde gevoelens heb ik vandaag mijn laatste werkdag bij NederCare gehad. Ik heb bij NederCare mogen werken met fantastische mensen, een… Read more »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 


Where there is shouting, there is no true knowledge

Leonardo da Vinci