Krokodillen

Crocodile in Zambezi river, Zambia Africa

Als we de kans hebben gaan we als gezin graag kamperen. Lekker de stad uit en op zoek naar wilde dieren en lekker genieten in de Zambiaanse natuur. Op een paar uren rijden van Lusaka, de hoofdstad van Zambia en onze woonplaats, heb je geweldige plekken waar je de tent neer kunt zetten. 

Zo gaan we graag naar Lake Kariba, een immens groot meer dat de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. De rit hier naartoe is prachtig aangezien er talloze Baobabs langs de route staan die ons elke keer weer doen verbazen. Immens groot staan deze bomen statig met de voeten in het zand.

Een van de vaste onderdelen op de route is om de auto aan de kant te zetten en een of meerdere rondjes om een Baobab te lopen. Meestal gaat dit vergezeld met een kudde schapen, meerdere kinderen en nieuwsgierige volwassenen. 

Majestic Baobab, op weg naar Lake Kariba staat deze prachtige boom.
Majestic Baobab, op weg naar Lake Kariba staat deze prachtige boom.

Eenmaal aangekomen bij het meer zetten we de tent neer, gaan brandhout zoeken voor het kampvuur of staren we over het uitgestrekte water. Lake Kariba, zoetwater meer dat lijkt op een zee. Lake Kariba met prachtige zandstranden die uitnodigen om te gaan graven in het zand en spelen in het water. 

Helaas, net als heel veel andere mooie wateren in Zambia heeft Lake Kariba een kleine beperking. Krokodillen! 

Krokodil op de oever van de Zambezi River, Zambia, Afrika
Krokodil op de oever van de Zambezi River, Zambia, Afrika

Onze jongens zijn er inmiddels aan gewend dat ze niet meer zomaar bij het water mogen spelen. Ook zij zijn zich bewust van het gevaar dat onder het oppervlakte verstopt kan zitten en wat soms rustig en ogenschijnlijk onschuldig langs komt zwemmen. Bij Lake Kariba word je op het strand begroet door prachtige waarschuwingsborden die wijzen op de natuurlijke bewoners van het water. Op andere plekken staan de borden niet maar word je er door de lokale camping eigenaar wel op gewezen.

Afgezien van het feit dat de krokodillen iets angstaanjagends hebben en we er zeker voor uitkijken zijn ze zeer fotogeniek en is het een genot om ze (van een afstand) te bekijken en te fotograferen. En zwemmen? Dat doen we maar in het zwembad…..

Beware! Crocodiles, Lake Kariba, Zambia.
Beware! Crocodiles, Lake Kariba, Zambia.
Deel dit via

Related Posts

Blog over verandering

Verandering: wat ALS

Verandering Wat is het een fantastische keuze geweest om als gezin naar Afrika te verhuizen. Leven in Zambia, een land met uitgestrekte landschappen, eindeloze vergezichten en fantastische mensen. Een land met ‘the big five’, immense watervallen en tomeloze rivieren die zich een weg naar de oceanen slijten.  Wat ALS … En dan krijg je te… Read more »

Fietsen in Laos een knipsel uit een reisdagboek

Een knipsel uit ons reisdagboek

Marlous en ik zijn druk bezig met onze tassen inpakken. Vanavond hebben we een barbecue in de tuin met wat vrienden en we zijn nog lang niet klaar met de laatste voorbereidingen. Nu alle spulletjes bij elkaar liggen lijkt het opeens meer te zijn dan gedacht. “Dit gaat niet passen Steven” hoor ik Marlous naast… Read more »

Ostrich oftewel struisvogel in Zambia, Afrika

Ostrich

Tijdens een tochtje op de zondagmiddag kwam we deze ‘Ostrich’ oftewel struisvogel tegen. Deze grote landvogel hadden we al geregeld gezien als we naar Lilayi Lodge gingen voor een zondagmiddag lunch en wandeling. Deel dit via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 


Where there is shouting, there is no true knowledge

Leonardo da Vinci