Steven Groothuismink

Steven Groothuismink

TrapperDesign

Steven Groothuismink


About Steven Groothuismink

Ik ben Steven Groothuismink, getrouwd en vader van twee zoons. Sinds 1980 sta ik vol in het leven en heb ik verschillende leuke, interessante en boeiende wegen bewandeld.
Toen ik opgroeide droomde ik van reizen, het vrije leven en werken als schrijver of kunstenaar. Om te onderzoeken of de kunstacademie een plek voor mij zou zijn heb ik twee jaar vooropleiding op de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem gedaan.

Ondanks mijn liefde voor ontwerpen en design ben ik een totaal andere kant op gegaan. Ik ben gestart op de SPH in Groningen. Halverwege mijn studie ben ik een half jaar gaan backpacken in India en uiteindelijk ben ik in 2001 mijn jaarstage begonnen bij Jeugdzorg Drenthe. Hier ben ik het werken met jongeren ingerold en heb ik kennis gemaakt met het Ervarend Leren.

Mijn stage ging over in een baan en vanaf dit moment heb ik veel ervaring opgedaan in het geven van trainingen aan groepen jongeren.

In 2005 ben ik samen met mijn vrouw met de fiets op reis gegaan. Al fietsende hebben we vier jaren door vele landen gereisd. Om niet alleen te reizen hebben we een half jaar vrijwilligers werk gedaan bij een kindertehuis in Nepal. Een onvergetelijke tijd waar ik veel geleerd heb en mezelf geregeld ben tegengekomen. Onze avonturen hebben we bijgehouden op mijn eerste website Wereldtrappers.nl

Sinds 2009 zijn we terug in Nederland en al snel ben ik weer begonnen bij Jeugdzorg Drenthe dat inmiddels Yorneo als naam heeft gekregen. Bij Yorneo ben ik begonnen als ambulant hulpverlener bij ‘Crisishulp aan Huis’. Uiteindelijk heb ik de overstap gemaakt naar het ‘Behandelprogramma’ waar ik als ambulant hulpverlener aan het werk ging met jongeren en hun gezinssysteem.

Binnen Yorneo ben ik vrij snel betrokken geraakt bij de ontwikkeling van een digitaal cliëntportaal. In de eerste plaats om mee te denken vanuit de hulpverlening en uiteindelijk om het systeem te implementeren binnen de organisatie. Vanuit dit project ben ik meer met digitalisering binnen het werkveld aan het werk gegaan.

Momenteel werk ik als project medewerker digitalisering bij Yorneo. Ik ben betrokken bij de ontwikkeling van een digitale werkomgeving en zorg voor een goede implementatie van digitaal werken binnen de hulpverlening. Hierin geef ik trainingen, advies en vorm ik een brug naar de hulpverleners.

Naast het werken bij Yorneo werk ik als freelancer. Ik houd me bezig met uiteenlopende projecten waarvan de meeste projecten te maken hebben met digitalisering. Op dit moment ben ik werkzaam bij NederCare B.V. als adviseur bij de ontwikkeling van software voor de zorg.